Speciality Tuniské kuchyně

V Tunisu jsou oblíbená hlavně červená a ostrá jídla. Základní potravinou je bílý chléb, namáčený do červené omáčky. Často se používá také olivový olej, rajský protlak a harisa.

Blejb
ostře kořeněná omáčka z cizrny vařená s citronem a kmnínem
Harisa
mletá zelenina
Couscous
arabské ragů z jehněčího, kuřecího nebo rybího masa se zeleninou a speciálním na páře vařeným kuskusem
Meschoui
jehně připravované na rožni na dřevěném uhlí
Chorba
pikantní hustá polévka s jehněčím masem, nudlemi a zeleninou
Merguez
malé ostré grilované klobásky z hovězího nebo skopového masa
Salade mechouia
salát z papriky a rajčat grilovaný na dřevěném uhlí, doplněný česnekem, cibulí a kousky vařených vajec
Baklaoua
sladké pečivo z listového těsta s mandlemi
Makhroud
moučník plněný datlemi vytvořený z krupicového těsta a máčený v medu

Pokračovat dál na

 

Chybí Vám tu něco? Napište nám! Rádi doplníme další užitečné informace.

Průvodce po Paříži
Podrobné informace, památky a zajímavá místa.

Švýcarsko
Komplextní internetový průvodce Švýcarskem.