Vyberte si příjemný víkend pro dva
Speciality Tuniské kuchyně
V Tunisu jsou oblíbená hlavně červená a ostrá jídla. Základní potravinou je bílý chléb, namáčený do červené omáčky. Často se používá také olivový olej, rajský protlak a harisa.
- Blejb
- ostře kořeněná omáčka z cizrny vařená s citronem a kmnínem
- Harisa
- mletá zelenina
- Couscous
- arabské ragů z jehněčího, kuřecího nebo rybího masa se zeleninou a speciálním na páře vařeným kuskusem
- Meschoui
- jehně připravované na rožni na dřevěném uhlí
- Chorba
- pikantní hustá polévka s jehněčím masem, nudlemi a zeleninou
- Merguez
- malé ostré grilované klobásky z hovězího nebo skopového masa
- Salade mechouia
- salát z papriky a rajčat grilovaný na dřevěném uhlí, doplněný česnekem, cibulí a kousky vařených vajec
- Baklaoua
- sladké pečivo z listového těsta s mandlemi
- Makhroud
- moučník plněný datlemi vytvořený z krupicového těsta a máčený v medu
Pokračovat dál na
Chybí Vám tu něco? Napište nám! Rádi doplníme další užitečné informace.
Průvodce po Paříži
Podrobné informace, památky a zajímavá místa.
Švýcarsko
Komplextní internetový průvodce Švýcarskem.