Vyberte si příjemný víkend pro dva
Speciality Řecké kuchyně
- Brizola
- maso upravené jako biftek
- Gyros
- maso odřezávané z rožně a podávané často v kukuřičné placce
- Souvlaki
- maso na jehle na způsob ražničí
- Stifado
- hovězí maso s cibulkami
- Sofrito
- dušené maso s rýží a vinnou omáčkou
- Keftedes
- masové kuličky s mátou a parmezánem
- Skordalia
- ryba pečená na olivovém oleji s česnekovou omáčkou a kořením
- Pestisio
- zapékané makarony a mleté maso
- Musaka
- nákyp s lilkem, mletým masem a bešamelem
- Choriatiki
- řecký salát z rajčat, papriky, cibule, okurek, oliv a sýra
- Melindzana
- salát z baklažánu, oleje a česneku
- Tzatzki
- okurky s jogurtem a česnekem
- Feta
- bílý ovčí sýr
- Pita
- slaný koláč plněný sýrem, šunkou nebo špenátem
- Lukumades
- pečivo s ořechy a medem
- Baklava
- moučník z listového těsta
Pokračovat dál na
Chybí Vám tu něco? Napište nám! Rádi doplníme další užitečné informace.
Průvodce po Paříži
Podrobné informace, památky a zajímavá místa.
Švýcarsko
Komplextní internetový průvodce Švýcarskem.