Speciality Řecké kuchyně

Brizola
maso upravené jako biftek
Gyros
maso odřezávané z rožně a podávané často v kukuřičné placce
Souvlaki
maso na jehle na způsob ražničí
Stifado
hovězí maso s cibulkami
Sofrito
dušené maso s rýží a vinnou omáčkou
Keftedes
masové kuličky s mátou a parmezánem
Skordalia
ryba pečená na olivovém oleji s česnekovou omáčkou a kořením
Pestisio
zapékané makarony a mleté maso
Musaka
nákyp s lilkem, mletým masem a bešamelem
Choriatiki
řecký salát z rajčat, papriky, cibule, okurek, oliv a sýra
Melindzana
salát z baklažánu, oleje a česneku
Tzatzki
okurky s jogurtem a česnekem
Feta
bílý ovčí sýr
Pita
slaný koláč plněný sýrem, šunkou nebo špenátem
Lukumades
pečivo s ořechy a medem
Baklava
moučník z listového těsta

Pokračovat dál na

 

Chybí Vám tu něco? Napište nám! Rádi doplníme další užitečné informace.

Průvodce po Paříži
Podrobné informace, památky a zajímavá místa.

Švýcarsko
Komplextní internetový průvodce Švýcarskem.